מקור: צפון אמריקה.
אזור גידול: החלק המזרחי של צפון אמריקה, מניופאונדלנד עד מפרץ מקסיקו. האֶדֶר הקשה מנוצל מסחרית בעיקר בצפון ארה"ב. פרט לשימושו כעץ הוא גם מקור חשוב לסירופ מייפל (MAPLE SYRUP).
זנים מיוחדים של אֶדֶר קשה הם אֶדֶר מסולסל (CURLY MAPLE), אֶדֶר מרופד (QUILTED MAPLE), אֶדֶר גב כינור (FIDDLEBACK MAPLE) ואֶדֶר עין הציפור (BIRDSEYE MAPLE).
שימושים: האֶדֶר הקשה הוא אחד העצים המקובלים ביותר לייצור רהיטים בארה"ב. מראשית האלף הנוכחי הוא התבסס גם באירופה כעץ לרהיטים בגוני לבן או ורוד (לאחר אידוי), בעיקר כתחליף לאגס, אלמון או שיקמה אירופית. בזכות עמידותו לשחיקה, האֶדֶר הקשה מתאים גם לייצור פרקֶטים עמידים לבליה באולמות התעמלות וכדומה. כן חורטים ממנו ליבות לגלילה, בוכיירים לנולי אריגה ומקלות ביליארד.
תכונות: בפורניר של אֶדֶר קשה מופיע "סוכר" - כתמים קטנים וחומים, המפוזרים על פני השטח. ניתן לצמצם את התופעה על ידי אידוי או גימור בבייץ.
גימורים: גימור בבייץ נעשה בקלות וכל גימור אחר של פני השטח נעשה ללא קושי.